DARÜLACEZE Ziyareti

4 Mayıs 2018 tarihinde İstinye Üniversitesi Sosyal Hizmetler Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüz modern Türkiye’sine uzanan bir tarihe tanıklık eden Darülaceze’yi ziyaret ettiler. Ziyaret Merkezi’nde Darülaceze’yi tanıtan sinevizyon gösterimini izleyen öğrenciler, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ve kurumda çalışan sosyal hizmet uzmanlarından kurum ile ilgili bilgi aldı. 27.000 m² üzerinde kurulu olan ve din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine hizmet veren kurumda, öğrenciler 1895’ten günümüze kesintisiz bir şekilde işleyen ve kendi kendine yeten bir sosyal hizmet kurumunu tanımanın yanında, Darülaceze sakinleri ile bir araya gelme, hizmetleri ve kurumdaki yaşamı bizzat yaşayanlardan dinleme fırsatı buldular.