Paramedik Günü Kutlamaları

İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, İlk ve Acil Yardım Programı tarafından düzenlenen ‘’Paramedik Günü Kutlamaları’’ adlı etkinlik, Türkiye Acil Tıp Derneği Eşbaşkanı Prof. Dr. Doğaç Niyazi ÖZÜÇELİK’in katılımıyla 28 Aralık Perşembe günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.

Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Programı öğrencilerinin yemin etmeleriyle başlayan etkinlik, öğrencilerin hazırladığı sinevizyon gösterisinin izlenilmesiyle devam etti. Prof. Dr. Doğaç Niyazi ÖZÜÇELİK’in 70’li yıllarda başlayan paramedik sağlık hizmetlerinin tarihini anlatmasıyla devam eden etkinlik, öğrencilere mesleğin inceliklerinin ve öneminin anlatılmasıyla devam etti. İlk ve acil yardımda hata yapma payının olmadığını söyleyen Prof. Dr. Doğaç Niyazi ÖZÜÇELİK, mesleği seçen öğrencilerin halk eğitimi misyonunu da edinmeleri gerektiğini belirtti.