Tarihçe

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, 23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş olan İstinye Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi, Sağlık bilimleri Fakültesi ile birlikte kurulan ilk akademik birimlerinden birisidir.

İstinye Üniversitesi Sağlık hizmetleri meslek Yüksek Okulu 2016 yılında bünyesinde ilk defa öğrenci almaya başlamış ve 317 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

İlk defa Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları olmak üzere 6 programa öğrenci alıp, 2017 yılında bu programlara ek olarak Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Eczane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi,  Sosyal Hizmetler ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarını da ekleyerek aktif program sayısını 14’e çıkarmıştır, aynı yıl bu programlardan Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ve Tıbbi Görüntüleme Programlarına İkinci Öğretim kapsamında da öğrenci kabul ederek, çalışan öğrencilerin daha çok tercih ettiği bu programlar için bir tercih imkanı sağlamıştır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, 2018 yılında 284 öğrenci ilk mezunlarını vermiş olup, bu anlamda İstinye Üniversitesi’nin ilk mezun veren birimi olmuştur.

Öğrenci aldığı yıldan itibaren sahada uygulama eğitiminin ön lisans programları eğitimindeki öneminin farkında olan Yüksek Okulu’muz hastanelerle yakın iş birliklerini daha da ilerleterek 2018 yılında müfredatına hastane klinik ve diğer saha eğitimlerini de ekleyerek “Sahada Öğreniyorum” programını kalıcı olarak müfredatına dahil etmiştir.

2019 yılında 412 öğrenci ile ikinci mezunlarını verip alanda bilinirliğini arttırmıştır. Mezun olan bu öğrencilerden 14 tanesinin Çift Anadal Programlarından (ÇAP) mezun olmasıyla birlikte ilk defa İstinye Üniversitesi’nde ÇAP kapsamında öğrenci mezun eden birim olmuştur.

2019 yılında açılan İstinye Üniversitesi Güney Kampüs’te ağırlıklı olarak eğitimlerini devam ettirmiş, buna ek olarak yine birçok programı için Merkez Kampüs’te de sınıf ve laboratuvar imkanlarını öğrencilerine kullandırtmıştır.

2020 yılı başlarında COVİD-19 pandemisinin tüm toplum hayatını etkilediği bir yıl olmuş ve eğitim öğretim hayatı da bundan etkilenmiştir. Bununla birlikte bahar dönemi eğitimlerinin kalan kısımlarını da uzaktan eğitim imkanları ile tamamlatarak 2020 yılında 705 öğrencisini daha mezun etmiştir

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’muz 2020-2021 yılı Güz Dönemi’ne İstinye Üniversitesi Senato’su kararı ile hibrit bir şekilde başlamış, uygulama eğitimlerini ve sahadaki eğitimlerini pandemi koşullarındaki gerekli önlemleri alarak başarılı bir şekilde devam ettirmiştir.

2021 yılında hibrit eğitimi uygulayarak, sağlık meslek eğitiminde laboratuvar ve saha eğitimlerinin önemine binaen, öğrencilerine sahadaki eğitimlerini de aldırarak eksiksiz bir şekilde mezun olmalarını sağlamıştır.

2021 yılında 872 öğrenci ile 4.dönem mezunlarını vererek, toplam mezun sayısını 2273 öğrenciye çıkarmıştır.

2021 güz yarıyılında Topkapı Merkez Kampüsüne taşınarak, tüm uygulamalı eğitim veren programları için laboratuvarlarını yeniden düzenlemiş, ayrıca bu dönem yeni açılan Optisyenlik programlarına da ilk öğrencilerini almıştır.

2022 yılında 848 öğrenci ile 5.dönem mezunlarını ve 2023 yılında 844 öğrenci ile 6.dönem mezunlarını vererek, kuruluşundan bu yana toplam 3965 öğrenci mezun etmiştir.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2023-2024 eğitim yılı güz döneminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre ilan edilen tüm kontenjanlarının %100’e yakın bir doluluğa ulaştığı bir yüksekokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.