Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu-Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen ''Down Sendromlu Çocuğa Sahip Bir Annenin Anlatımıyla: 21 Kromozom’' ve ‘'Özel Eğitimde Kaynaştırma'’ konulu eğitimle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi. Down sendromu, vücutta fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan genetik bir durumdur. Farkındalığın '21 Mart' tarihinde olmasının nedeni ise 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması sebebiyle takvimlerde 3. ayın 21. günü “Dünya Down Sendromu Günü” olarak ilan edilmiştir. Etkinlikte down sendromlu çocukların özel eğitim ve kaynaştırma süreci ile ailelerin yaşadığı psikolojik süreçler üzerinde durularak öğrenciler bilgilendirildi.