Dünya Otizm Günü ‘’FARKINDALIK BULUŞMALARI’’

Otizm eksiklik değil, farklılıktır. 2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada 2008 yılından bu yana ‘’Dünya Otizm Günü’’, Nisan ayı da ‘’Otizm Farkındalık Ayı’’ olarak kabul edildi.  Dünya genelinde nisan ayı boyunca otizm sorunları ve çözümleri, araştırmaların teşvik edilmesi, erken tanı ve farkındalık yaratılarak kamuoyu bilgilendirilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirilmektedir. İstinye Üniversitesi olarak bizde 2 Nisan ve devam eden ay boyunca farkındalık çalışmalarına destek verelim istedik. Öğrencilerimizle Otizm farkındalık afişleri hazırladık ve mavi giyinerek otizme ‘’mavi ışık’’ yaktık. Üniversite genelinde herkese mavi balon dağıtarak otizmi anlatmaya ve farklılıkları ayrıştırmadan fark edebilme mücadelesine destek vermeye çalıştık. SHMYO Çocuk Gelişimi Programı olarak düzenlediğimiz ''Farkındalık Buluşmaları'' seminerimizi gerçekleştirdik. Otizmli bireyleri ve ailelerini daha iyi tanımak ve anlamak için bir araya geldik. İstinye Üniversitesi hocalarımızdan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Gözükırmızı’dan otizmin genetik faktörlerini, Uzman Psikolog Yeşim Tuna’dan otizm ve erken müdahaleyi, otizmli bir çocuk annesi olan Zehra Betül Çakır’dan ise otizmle yaşamayı dinledik. Seminer sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yemliha Yıldız ve Çocuk Gelişimi Program Başkanımız Öğr. Gör. Sevim Acer konuklarımıza teşekkür belgelerini takdim etti.