Dünyanın ilk ‘’Çocuk Sokağı’’ Tez konusu oldu

İstinye Üniversitesi SHMYO Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Bahar YAZGAN, dünyada bir ilk olan ve Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çocuk Sokağı” projesiyle ilgili "İstanbul İlinde Çocuk Dostu Kent İçin Mekân, Çevre, Tasarım, Gelişim Eksenli Bir Proje: Esenler Çocuk Sokağı Örneğinin İncelenmesi” isimli bir tez hazırladı.

Sonuçlarının Esenler Şehir ve Düşünce Merkezi'nin web sitesinde halkla paylaşılacağı tez; Çocuk Sokağını kullanan 4-5 yaş okul öncesi eğitim alan çocuklar ve annelerinin projeden memnuniyetlerini araştırmak ve onların önerilerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Projenin yaşanabilir kentler için önemine vurgu yapan Bahar YAZGAN, Esenler Çocuk Sokağının 24 saat trafiğe kapalı olduğunu ve anne babaların güvenlik kaygısını azaltabilecek sonuçlar ortaya çıkarabileceğini belirtti.