Özel Eğitimde Proje Geliştirme ve Uygulama Etkinliği

İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ve İsü Spor Klübü Etkinliği iş birliği ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar döneminde 14 hafta boyunca engelli gençlerimizle üniversitemizde buluştuk. Zeytinburnu Belediyesinin Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezinden -haftada bir gün okulumuza gelen engelli öğrencilerle; İsü Spor Klübü sporsal faaliyetleri gerçekleştirirken, Çocuk Gelişimi Programı Özel Eğitimde Uygulama dersi kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Müzik aleti yapımı, çim adam yapımı, kek süsleme, sandviç hazırlama, koordinasyon gerektiren oyunlar ve birçok eğlenceli etkinlikler planlanmış olup, engelli gençlerimiz üniversite ortamında üniversitelilerle birlikte zaman geçirmenin tadını çıkarırken, öğrencilerimiz de engelli gençlerimizden çok şey öğrenmişlerdir. İş birliğine dayanan, engellilerde bağımsız yaşamdan yola çıkarak gerçekleştirilen proje, Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Sevim Acer koordinatörlüğünde yürütülmüştür.